B.C. Herfst

De herfst is in het land! Hier kan je enkele voorbeelden zien van wat ik gemaakt heb voor het thema herfst. Wie de sjablonen graag wil stuurt maar een mailtje, dit zie je bij mijn startpagina. Veel inspiratieplezier!

Wiskundespel:

later kan je hier zien hoe ik dit spel gemaakt heb, het is nog in ontwikkeling.

NODIG:
- kleurendobbelsteen met zelfde kleuren van de blaadjes.
- powerpoint van dit spel, knip alles uit en lamineer het.
- velcro.

De bomen hun blaadjes zijn er af gevallen door de wind, we moeten de blaadjes weer op de takken kleven. Gooi maar met de dobbelsteen, kijk naar het kleurtje en zoek een blaadje in dezelfde kleur voor jouw boom. Zijn al je takken weer voorzien van blaadjes? Dan ben je gewonnen!

Je kan dit spel ook moeilijker maken door de kleuters naar de vorm van de blaadjes te laten kijken. Zo kan je op voorhand zeggen welke kleuter welke blaadjes moet verzamelen.

Je kan dit spel individueel spelen met 4 kleuters of in de kring. Deel je kring op in 4 groepjes, welke groep kan zijn boom als eerste weer voorzien van blaadjes?


Egel wasknijper spel:

later kan je hier zien hoe ik dit spel gemaakt heb, het is nog in ontwikkeling.

De egeltjes beginnen bijna aan hun winterslaap! Deze egeltjes zijn hun stekels verloren, geef jij hen de stekels terug?


Spel 1:
NODIG = - wasknijpers in de zelfde kleuren als de bolletjes          
                    op de egels.
                 - powerpoint van dit spel, knip alles uit en lamineer het.

Met deze egels leer je 1-1 relaties. De kleuter moet de juiste wasknijper op de juiste bol vast knijpen. Hierbij moeten ze goed kijken naar de kleurtjes.

TIP! Er zijn vier egels die naar links kijken en vier egels die naar rechts kijken, knip ze uit en kleef ze tegen elkaar voor je ze lamineert, zo heb je voor en achterkant een opdracht voor de kleuters en bespaar je lamineerfolie. deze tip geldt ook voor spel 2.


Spel 2:
NODIG = - wasknijpers in de zelfde kleuren als de bolletjes
                   op de egels.
                 - powerpoint van dit spel, knip alles uit en lamineer het.

Met deze egels leer je de kleuters tellen. Ze tellen het aantal stippen op de egels hun rug en knijpen het juiste aantal wasknijpers op de egel.

Je ziet dat er differentiatie is, je kan de opdracht moeilijker maken door de kleuters naar de kleur te laten kijken, het maakt dan niet uit hoe de kleuters de wasknijpers plaatsen. Het moet enkel het juiste aantal bevatten en de juiste kleurtjes.


Woordkaarten sorteerspel:

NODIG :
- powerpoint met woordkaarten.
- Dezelfde herfstvruchten als op de kaarten.

Bij dit spel kan je de kleuters eerst de kaarten laten zien, neem nadien een doos erbij waar alle herfstvruchten inzitten die je op de kaarten hebt staan. Laat de kleuters de juiste herfstvruchten benoemen en bij de de juiste kaart leggen.

1 opmerking:

Anoniem zei

De regeltjes zijn ook super leuk zou ik die ook mogen.
Mijn mailadres is kleurrijkanne@outlook.com

Alvast bedankt